tirsdag 26. juni 2012

Bruk av symaskin-søm på papir...:)

Første gangen jeg hørte om dette, tenkte jeg: Er DET mulig??? Jadda, det ER mulig, faktisk! For etter å ha prøvd det, kan jeg si at det fungerer så godt at jeg nå nesten ikke klarer å lage noe UTEN, så det så:))
Det er faktisk nesten lettere å sy på papir enn å sy på stoff, siden papiret ligger heeelt stille, mens noen stoffer har det med å gli i hytt og vær! (Iallefall når JEG syr)..
Tenkte å vise litt idag - hvordan jeg gjør det..


Når jeg skal lage et kort som jeg vil ha søm på, begynner jeg med å sy på panelene FØR jeg limer de på kartongen. Det sier seg nesten selv at det ikke blir så lett å sy etter hvert som lagene kommer på. Her har jeg sydd med vanlige sting rundt det panelet jeg ønsker å ha i bunnen på kortet.....

Og sååå, rundt det digitale bildet, bruker jeg litt tette sikksakk-sting, som du kan se her.


Da var de to ferdige:)


Herlig å slippe og feste trådene *fnis*, bare å klippe rett av..
Så er det bare å sette igang å lime og pynte som du ønsker. Mitt kort denne gangen var et bestillingskort til et brudepar, og er laget i litt utradisjonelle farger kanskje... Men resultatet ble sånn her:


En liten titt nærmere, så ser du hvor effektfullt det er med sømmene:


Så til slutt et eksempel på hvor "levende" det kan bli på et kort osv med å bare bruke en søm:


Papirer og stæsj som jeg har brukt på kortet mitt, får du kjøpt hos de skjønne Papirpikene, inklusiv diesen som er brukt til papir-rosene. (Charmsene hadde jeg i restekassa mi, men du finner maaange fine her.
Stikk innom i bloggen min for nærmere sponsorbruk:)  

Det var inspirasjonen for idag:) Finn fram symaskinen og sett igang, du som ikke har prøvd deg før! You'll love it:)
God sommer til dere alle fra meg,
Synnøve B

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det var vel ikke korssting her, men sikksakk-søm!

Synnøve sa...

Uff, ja, det var jo en skikkelig blemme!! Gikk litt fort i svingene her, men feilen er nå rettet opp:) Tusen takk:)klem, Synnøve

Titt Tei sa...

Fantastisk flott og inspirerende innlegg! Veldig bra med gode bilder som viser fremgangsmåten!!!! (Kom ikke på at det ikke var korssting, hehe)

morkaren sa...

Det blev jo et fantastisk flot kort. knus morkaren.

Kristine AK sa...

Smart tips! :)

Tone-Lill sa...

Veldig flott tutorial. Har ikke prøvd maskin søm selv for sy maskinen er i Norge :P men jeg tror at den maskinen må tørkes støv av så jeg kan få prøve dette også :)